Kotiutuminen uuteen Rottalaan

Rotat ovat asuneet vajaan kuukauden uudessa Rottalassa ja alkavat pikkuhiljaa olla siellä kuin kotonaan. Tutustuminen uusiin tiloihin on tapahtunut vaiheittain. Pelaajat saivat rauhassa kotiutua uuteen Rottalinnaan, ennen kuin pääsivät tutkimaan pelipöytää ja lattiaa.

Muutto uusiin tiloihin on selkeästi tuonut esille yksilölliset erot pelaajien välillä. Kun avasimme Rottalinnan portin ja rotilla oli vapaa pääsy pöydälle ja lattialle, rohkeimmat ja aktiivisimmat pelaajat lähtivät heti innokkaana tutkimaan uutta tilaa. Varovaisemmat pelaajat nuuskivat oviaukosta outoja, uusia hajuja ja ottivat yhden epäröivän askeleen eteenpäin, ennen kuin sujahtivat vauhdilla takaisiin Rottalinnaan, jossa oli jo tuttua ja turvallista. Kouluttajan tehtävä tällaisissa tilanteissa on rohkaista ja luoda rotille turvallinen tunne – ei pakottaa eläintä uuteen ympäristöön.

Katso oheiselta videolta, rottakouluttajan haastattelu ja uuden Rottalinnan esittely.

Tottuminen uuteen koripallokenttään sujui nopeasti. Rottien donkkaustaidot eivät olleet ruostuneet pidemmän tauon aikana, joten yleisöpelit palasivat takaisin ohjelmistoon reilu viikko sitten. Säteelle, yksiväristen joukkueen pistekuningattarelle, kentänvaihdos aiheutti alussa pientä hämmennystä. Säde antoi ensimmäisissä peleissä tasoitusta kirjavalle joukkueelle tekemällä muutaman korin omaan päätyyn. Asia korjaantui pienellä harjoittelulla.

Muuton yhteydessä lauman kokoonpanossa tapahtui muutoksia, kun molempiin joukkueisiin saapui lisävahvistus. Uudet poikaset sujahtivat jo parissa päivässä sulavasti lauman joukkoon. Näistä uusista vipeltäjistä lisää ensi viikolla.

Martina,
Rottakouluttaja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s