Uusia, pieniä tulokkaita Rottalassa

Heurekan kesyrottalauma kasvoi kahdella jäsenellä tammikuun loppupuolella. Rottalaan pyritään ottamaan useampi poikanen samaan aikaan, jotta heillä olisi samanikäistä ja -henkistä seuraa. Poikaset tulevat Heurekaan rekisteröityneiltä kesyrottakasvattajilta, ja koska tällä kerralla sekä kirjavien että yksiväristen joukkue kaipasi lisävahvistusta, uudet tulokkaat ovat eri poikueista. Täältä voit lukea vanhan blogitekstin siitä miten poikasten totuttaminen laumaan tapahtuu.

Yleensä Rottalaan tulee uusia poikasia, kun edelliset ovat valmistuneet koripalloakatemiasta ja siirtyneet pelikentille. Tällä tavalla lauman koko pysyy tasaisena ja joukkueissa on hyvä määrä pelaajia. Muutto uusiin tiloihin ja pieni tauko yleisöesityksistä tarjosivat kuitenkin mahdollisuuden, jota emme voineet vastustaa. Näin ollen lauma kasvoi, vaikka viime vuonna tulleet Halla, Talvi ja Kanerva vielä viimeistelevät taitojaan koripallokoulussa. Molemmat poikaset sujahtivat sulavasti lauman sekaan silmänräpäyksessä. Uusi Rottala oli kaikille uusi koti ja tästä syystä vanhemmat rotat eivät juurikaan ihmetelleet tai vastustaneet poikasten tuloa.

valkoharmaa1

Herkkuja etsimässä. Kuva: Anniina Nissinen/Heureka

Kirjava poikanen saapui Rottalaan tammikuun loppupuolella. Se oli heti erittäin reipas, tutki uteliaana uutta kotiaan ja haki paljon kontaktia kouluttajaan. Muu lauma otti sen nopeasti vastaan ja yhden päivän jälkeen oli jo niin kuin se olisi aina ollut menossa mukana. Mikään ei estä tätä taitavaa kiipeilijää ja pitkiä loikkia tekevää akrobaattia tulemasta koripallokentälle kun se niin päättää.

valkoinen2

Pesäkopista on turvallista kurkistaa mitä muut rotat puuhailevat. Kuva: Anniina Nissinen/Heureka

Yksivärinen poikanen tuli Rottalaan viikkoa myöhemmin ja on kirjavaa poikasta 3 viikkoa nuorempi. Tämä poikanen oli alussa hieman rauhallisempi ja seurasi mielellään muiden rottien puuhia pesäkopista tai purulaatikon takaa. Siltä kesti hieman kauemmin löytää oma paikkansa laumassa, mutta nyt kun poikanen on pikkuhiljaa kotiutunut, me kouluttajat pääsemme yhä useammin näkemään välähdyksiä sen hurmaavasta luonteesta.

Tämänhetkiset muut pelaajat ovat nimeltään Tiia, Vilijonkka, Mörkö, Säde, Mimmi, Elli, Aliisa, Kanerva, Talvi ja Halla. Mitkä olisivat sopivat nimet näille uusille junioreille? Kerro ehdotuksesi facebook-sivuillamme sunnuntaihin 19.2. mennessä. Rottakouluttajat valitsevat sopivmmat nimet ehdotuksien joukosta.

Martina,
Rottakouluttaja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s