Uudet koripallokoululaiset ja nimiäänestys

Heurekan rottalaumaan muutti kesän kynnyksellä kaksi uutta poikasta. Saimme poikaset suoraan kasvattajiltaan ja kumpikin poikasista oli noin viiden viikon ikäinen muuttaessaan uuteen kotiinsa. On tärkeää, että rotanpoikaset saavat kasvaa riittävän suuriksi emonsa hoivissa, jotta vältytään monilta haasteilta ja poikasesta kasvaa terve aikuinen rotta.

Vanhemman poikasista olemme nimenneet Viiviksi. Rotanpoikasista on nähtävissä eroja esimerkiksi siinä, miten he lähestyvät uusia asioita ja miten he ottavat kontaktia muuhun laumaan. Viivi on ollut alusta saakka rohkea tutkimaan uutta kotiaan ja lähestymään muita rottiamme. Häntä on kuitenkin pelottanut koulutuksessa käytettävän naksuttimen ääni, joten olemme vähin erin totuttaneet Viiviä tähän uuteen ääneen.

 

kiipeilijä2

Viivi kurkistamassa kentälle. Kuva: Anniina Nissinen/Heureka

Nuoremmalla poikasella ei vielä ole nimeä.  Pieni mustanvärinen poikanen oli ensimmäiset pari viikkoa hieman arka uudessa laumassaan ja tuntui pohtivan aina ennen kuin lähestyi uusia asioita. Edelleenkään poikanen ei ole ensimmäisenä tutustumassa uusiin tilanteisiin, mutta liikkuu jo kuin vanha tekijä koko Rottalassa. Tällä viikolla hän on uskaltanut osallistua yleisölle pidettäviin rottien ruokintanäytöksiin ja kalastellut esityksen aikana jyviä vesialtaasta muiden mukana.

poikanen1

Pieni mustanvärinen poikanen. Kuva: Anniina Nissinen/Heureka

Rottakoripallo-otteluiden yhteydessä olemme saaneet mustalle poikaselle nimiehdotuksia, joiden joukosta olemme valinneet jatkoon nimet Aino, Sini ja Emmi. facebook-sivuillamme sinun on mahdollista auttaa meitä nimeämään poikanen ja äänestää sinun mielestäsi parasta vaihtoehtoa. Äänestysaikaa on  perjantaitaihin 30.6. klo 9 saakka. Odotamme jo innolla nimenantojuhlia!

 

Mirjami,
Rottakouluttaja

 

2 kommenttia artikkeliin ”Uudet koripallokoululaiset ja nimiäänestys

  1. Paluuviite: Nimiäänestyksen tulokset | Heurekan koripallorotat

  2. Paluuviite: Luottamuksen rakentaminen | Heurekan koripallorotat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s