Miksi rotta kuljettaa ruokansa piiloon?

Mikä on rottien lempiruoka? Miksi rotta kuljettaa ruokansa piiloon? Muun muassa tällaisiin kysymyksiin on kesän aikana vastattu rottien ruokintanäytöksissä, joita löytyy Heurekan ohjelmistosta joka päivä. Rotille tarjotaan iltaruoaksi tuoreita vihanneksia, hedelmiä sekä erilaisia jyviä. Puristeruokaa eli pellettejä rotilla on koko ajan tarjolla. Samalla, kun rotat napostelevat, kouluttaja kertoo rottien ruokailusta, käyttäytymisestä, aisteista ja tunteista. Ruokintanäytöksen lopussa yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä kouluttajalle. Mutta miten rottaa kannattaisi ruokkia ja miksi jyvät on syytä piilottaa vesialtaaseen? Lue kiinnostavat vinkit aiemmasta postauksesta.

Rottakouluttajalle kyselytuokiot ovat mieluisia, sillä keskustelut kävijöiden kanssa ovat olleet pitkiä ja ne ovat laajentuneet muidenkin eläinlajien koulutukseen ja käyttäytymiseen. Esimerkisi eräs kävijä kysyi, osaavatko rotat tehdä koripallokentällä yhteistyötä? Se oli hyvä kysymys!

Ruokintanäytöksen aikana katsojat ovat päässeet ihan uudella tavalla tarkkailemaan rottia sekä niiden luonnollista käytöstä ja liikettä. Nämä kolme asiaa ovat keskeinen perusta minkä tahansa uuden asian kouluttamisessa rotille. Erityisen kiinnostava ruokintanäytös on koululaisille, sillä ruokahetki tarjoaa oivan tilaisuuden rottien tarkkailuun ja samalla koululaisvieraat tulevat harjoitelleeksi kouluttajan tuella elävän eläimen havainnointia. Innolla odotamme mihin suuntaan koululaisyleisöstä koostuvat ruokintanäytökset lähtevät kehittymään!

Rottien ruokailunäytökseen saa osallistua kuka tahansa Heurekan pääsylipun ostanut ilman ennakkovarausta. Millaisia asioita haluaisit esityksessä käsiteltävän? Kouluttajille voi lähettää ehdotuksia ruokintanäytöksessä käsiteltäviksi teemoiksi kommentoimalla tähän blogikirjoitukseen.

altaassa

Voltti syömässä jyviä ruokintanäytöksessä. Kuva: Anniina Nissinen/ Heureka

Mirjami,
rottakouluttaja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s