Uudet poikaset on nyt nimetty – nämä nimet voittivat nimiäänestyksen!

Poikasten nimiäänestyksen tulokset ovat nyt selvillä. Viime viikolla pyysimme blogipostauksessamme apua uusien koripallokoululaistemme nimeämiseen. Eniten ääniä saivat nimet Agnes ja Alma! Nimikisassa annettiin yhteensä 178 ääntä, jotka jakautuivat seuraavasti: Alma sai 64, Agnes 63, Lydia 33 ja Karolina 18 ääntä. Siten kirjavat poikasemme ovat saaneet nimensä eläinlääketieteen tohtorin Agnes Sjöbergin (1888-1964) sekä Suomen ensimmäisen naisprofessorin Alma Söderhjelmin (1870-1949) mukaan.

Poikanen, jossa on enemmän harmaata, sai nimekseen Agnes. Agnes on kotiutunut Heurekaan erittäin hyvin ja tänään hänet saattoi jo nähdä muiden rottien mukana päivän ruokintanäytöksessä. Koripallokoulussa Agnes on harjoitellut koulutuksessa käytettävään äänimerkkiin tutustumista  koripallokentällä. Tällä viikolla pääsemme todennäköisesti jo harjoittelemaan koripallon kanssa palloon koskettamista.

Rotta_1_04

Agnes tarkkailemassa varovaisesti ympäristöään. Kuva: Sami Mikkola

Almaksi nimesimme vaaleamman poikasen. Alma on oikea tehopakkaus ja kova kiipeilijä. Koripallokoulussa Alma on harjoitellut pallon kuljettamista kohti vastustajan koria. Alma on innokas harjoittelija, mutta tarkka palkkioistaan. Toistaiseksi ainoastaan juustonpalaset ovat kelvanneet tälle herkkusuulle koulutussessioiden aikana.

 

Rotta_2_01

Alma on harjoitellut koripallokoulussa jo pallon kuljettamista. Kuva: Sami Mikkola

 

Samalla kun Agnes ja Alma ovat aloittaneet koripallokoulunsa, on Heurekaan ehtinyt  muuttaa jo tämän talven kolmas poikanen. Harmaa pikkurotta on asunut Rottalassa vasta kaksi päivää, joten emme ole vielä päässeet ottamaan tulokkaasta kuvia. Heti kun poikanen on kotiutunut, esittelemme hänet blogissamme. Ajatuksenamme on nimetä hänet jonkun elossa olevan suomalaisen tutkijan mukaan. Mikäli sinulla on mielessäsi joku tänä päivänä vaikuttava tieteentekijä, ehdota häntä lyhyiden perusteluiden kanssa kommenttikentässä! Valitsemme kolme nimiehdokasta, joista lukijamme pääsevät äänestämään sopivimman nimen poikaselle.

Rotat_01

Alma ja Agnes herkuttelemassa. Kuva: Sami Mikkola

Mirjami, rottakouluttaja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s